Sluit menu

Centraal-Azië

Caravanen, Pamir & Tian Shan

Centraal-Azië

Centraal-Azië is een subregio van Azië waarvan de grenzen niet vast omlijnd zijn. Vroeger werd het gebied ook wel Turkestan genoemd, naar de vele Turkse volken die er als nomaden rondtrokken. Nu dragen de meeste landen er de naam van het volk dat er in de meerderheid is: denken we maar aan Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizstan en Tadzjikistan. 

In de regio liggen enkele van de hoogste bergketens ter wereld. Het hart van de bergen wordt gevormd door de Pamir, die het hele jaar door met sneeuw is bedekt. Landschappelijk kent het gebied veel variatie. Men vindt er immers ook woestijnen en steppen. Twee grote rivieren, de Amoe Daria en de  Syr Daria,  doorsnijden het gebied.  Landen als Tadjikistan en Kirgizstan zijn toeristisch nog zeer onontgonnen, maar bieden aan de doorwinterde reiziger een unieke ervaring!

 

 

Impressies

Liever dromen op maat?

Onze suggestieroutes werden zorgvuldig uitgekiend en voeren u op een aangenaam tempo naar de mooiste plekjes van een land. Maar misschien zijn ze nog net niet wat voor u ideaal is. Heeft u specifieke hotelwensen,  meer  of minder tijd dan de reisduur die wij voorstellen? Doet u het liever  rustiger aan of eerder aan een strakker tempo? Had u graag nog enkele extra bezoeken ingelast of zitten er in onze suggestie een aantal plekken die u persoonlijk minder interesseren? Dan kunnen we een programma uitwerken dat perfect op uw maat gemaakt is. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag uw droomreis tot in de puntjes uit te werken.

Dromen op maat offerte
Wij helpen u graag uw
dromen waar te maken
Contacteer ons hier