Over ons

Reiskoorts sinds 1995

Een perfecte reis plan je niet zomaar vanachter een bureau. Enkel met de nodige dosis ervaring in the field en persoonlijke vertrouwensrelaties ter plaatse creëer je reizen die beklijven.

Precies die ervaring maakt het kleinschalige Dromen verschillend van veel andere reisorganisaties. En dat proeft u tijdens elke reis die u met ons onderneemt. Meer dan 30 jaar geleden begonnen wij met het gidsen en begeleiden van groepsreizen in Turkije en reisden ondertussen zelf de halve wereld rond. Omdat we méér mensen wilden laten kennismaken met al het moois wat we op onze reizen ontdekten, startten we in 1995 met Dromen. Zodat ónze reisdromen ook de uwe worden, van Azië over het Midden-Oosten tot in Latijns-Amerika.

Onze kijk op reizen

Reizen is dromen. Vanaf de voorbereiding, over het avontuur zelf, tot het wegdromen bij de foto’s nadien. Authenticiteit, ongereptheid en echtheid zijn de drie belangrijkste ingrediënten van onze reisfilosofie. Alleen zo maakt u het meest intens kennis met onbekende gebieden en vreemde culturen. Als we dit kunnen combineren met vertrouwd comfort, dan leggen we dat uiteraard voor u vast. Maar af en toe presenteren we u ook fantastische intrigerende reisroutes waarbij u een beetje aan comfort moet inboeten.

Echte reizigers schuiven de behoefte aan het vertrouwde graag eventjes opzij, omdat ze weten dat ze iets speciaals of unieks meemaken.

Enkele van onze medewerkers

Geert

Geert is historicus van opleiding en dat merk je aan de gedegen culturele programma’s die hij voor Dromen uitwerkt. Maar daarnaast is hij ook een ervaren reisgids die al meer dan 200 groepen de mooiste hoekjes van de wereld liet zien. Hij bezocht heel wat landen toen het toerisme er nog in de kinderschoenen stond: Cambodia toen de Rode Khmer nog een deel van het land in hun macht hadden, Vietnam toen het net zijn deuren opende voor het westen of het onontdekte Myanmar in 1988. Die liefde voor onbetreden paden en zoektocht naar verrassende ontdekkingen proeft u in elke reis die u bij Dromen boekt. Geert heeft ook een passie voor Zuid-Amerika en een uitgebreide kennis van de landen langs de zijderoute.

Kathy

Als tiener bracht ze uren door met het uitpluizen van reisbrochures, dromend van verre en exotische bestemmingen. Later werd reizen een wezenlijk onderdeel van haar leven en trok ze er geregeld enkele weken op uit naar het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië of Latijns-Amerika. Door studies toerisme en een job als reisleider in Turkije leerde deze door de wol geverfde reisspecialist aan den lijve alle aspecten van de toeristische sector kennen. Een ervaring die als reisorganisator van onschatbare waarde is. Kathy heeft een passie voor Zuidoost-Azië en in het bijzonder voor Myanmar en Laos, en verloor ook een stukje van haar hart in Argentinië. Maar ze informeert u tijdens het boeken van uw reis ook enthousiast over het Midden-Oosten met z’n rijke architectuur.

Antoon

Wie op stap gaat met Antoon, ziet niet alleen Bolivië, maar belééft het ook. Feiten en gegevens over een land zijn relatief makkelijk online te vinden. Maar Antoon slaagt er als toeristische gids ook in om zijn passie voor het land waarin hij sinds 1990 woont op een persoonlijke wijze over te dragen. Door u bijvoorbeeld rond te leiden op een authentieke markt, u een paar danspasjes aan te leren op een dorpsfeest onderweg, of door het vertellen van verhalen of legendes die hij van de plaatselijke bevolking leerde tijdens zijn vele reizen. Als fotograaf heeft hij ook een getraind oog voor detail, en die kennis deelt hij graag met u tijdens uw reis.

Marleen

Marleen begon haar toerismecarrière als reisleider in Thailand en Indonesië. Honderden mensen reisden met haar door beide landen. In 1996 koos ze ervoor om samen met haar partner te verhuizen naar Bali, waar ze met hun uitgebreide reiskennis over Indonesië een eigen toerismekantoor opstartten. Intussen werkt ze al meer dan twintig jaar met ons samen. Dromen-reizigers appreciëren het enorm om tijdens hun reis door Indonesië een Vlaams aanspreekpunt te hebben.

Wij helpen u graag uw
dromen waar te maken
Contacteer ons hier