Sluit menu

Begeleide rondreis Ijsland

Groepsreis

Begeleide rondreis Ijsland

8 dagen

SAMEN MET URANIA OP ZOEK NAAR HET NOORDERLICHT

Dromen trekt, in samenwerking  met de Volkssterrenwacht URANIA, naar IJsland. We gaan er op zoek naar poollicht. Poollicht is een prachtig natuurverschijnsel dat iedereen minstens één keer in zijn of haar leven zou moeten gezien hebben. Wie ooit ’s nachts het noorderlicht heeft bekeken vanuit een warm openlucht zwembad, zal dit niet snel vergeten! De kans om het poollicht te zien in de geplande reisperiode,  bedraagt meer dan 75%.   We reizen in de periode van de lente-equinox. Niet alleen zijn de dagen dan al opnieuw voldoende lang om veel van IJsland te kunnen zien, ook de aardas staat dan gunstig georiënteerd voor de impact van de geladen zonne-deeltjes, zodat de kans op poollicht nog vergroot wordt. Tijdens de reis wordt u door een zeer ervaren Urania-begeleider ingewijd in de geheimen van de Aurora Borealis. U krijgt dagelijkse briefings over het weer en de kans op poollicht. Tijdens de waarnemingen wordt u onthaald op een deskundige uitleg.
Tijdens de voorreisvergadering bij Urania wordt u bovendien verder vertrouwd gemaakt met het verschijnsel poollicht, het fotograferen ervan en met de vele hoogtepunten op IJsland die u te zien zal krijgen.
Ijsland is ontzettend gevarieerd en het is dan ook ons doel om u als natuurliefhebber een totaalbelevenis te bieden. Tijdens deze reis, waarbij u het westen en zuidoosten van het land verkent, maakt u kennis met de vele facetten van IJsland. We creëren optimaal de mogelijkheid om uit te kijken naar het magische noorderlicht.

Waarom nu net naar IJsland voor poollicht? Kijk zeker even naar deze film!

  • Overzicht
  • Programma
  • Data & prijzen
  • Praktisch
  • PDF
  • Op maat?
Wij helpen u graag uw
dromen waar te maken
Contacteer ons hier